Hoe kom je aan een Durfboot

Hoe kom je aan een Durfboot

Een zoekopdracht op Marktplaats is een goede start. Pinguin one kochten we voor 250,00 euro. Voor 245 euro vonden we in Zwolle 3 retro buitenboordmotoren en  een gratis roeiboot. Eenmaal op de werf in Den Bosch begon de uitdaging, wat moet het worden, want het roestige

was wel toe aan een opknapbeurt.  Bij een boot horen kritische toeschouwers  met veel adviezen, maar man wat is het leuk om gewoon lekker aan de slag te gaan tegen de adviezen in . Onze facebookpagina staat inmiddels vol met ideeen maar als ik dit schrijf kan ik nog steeds niet varen., en ligt er nu niet meer dan een romp op de werf. Komende maand start fase1 van de restauratie zodat we eind mei kunnen varen.

 

Multifunctioneel

Wat ons de afgelopen 12 maanden hebben geleerd is dat  het eigenlijk onmogelijk is een boot te bedenken die echt af is. Zo ontstond gaandeweg het idee van een bouwpakket boot,  een soort Ikea bouwpakket met een afgeschreven romp als basis en een uitgebreide selectie aan uitvoeringsmogelijkheden, gebaseerd op het pop hotel concept.

 

  • Iedere Durfboot kan zowel op fossiele brandstof en  e-power varen.
  • Ieder denkbaar interieur is mogelijk en zoveel mogelijk uitneembaar, zodat een basis romp op heel veel verschillende manieren kan worden ingezet.
  • We gebruiken zoveel mogelijk gebruikte upcycled materialen die we gratis of voor heel weinig vinden.
  • Voor marktplaats veteranen is Durfboot een geweldige uitdaging.
  • Iedereen die het leuk vindt doet waar hij goed in is,maar niks voor niks.